Datum objave: 12. veljače 2024.
Kategorija: Vijesti

NATJECANJE LIK

U petak 2. veljače održano je natjecanje LIK (natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih  umjetnosti i dizajna). Učenici su uspješno kreirali likovno rješnje u vidu digitalnog plakata koji progovara o problemu ‘’brze mode’’ i promovira ‘’sporu modu’’ koja je ekološki prihvatljivija i održivija. U stvaranje rješenja bila su uključenja saznanja iz područja znanosti i tehnologije koja su učenici istraživali i koja su ih inspirirala na kreativne plakate koji šalju aktivakcijsku poruku društvu i pozivaju na buđenje kritičke svijesti i promoviranje pojma ‘’spore mode’’- ekološki održive mode budućnosti.

Učenici su kreirali plakat iz pozicije imaginarne modne tvrtke/brenda budućnosti koji promovira ekološki, ekonomski te socijalno odgovorno prihvatljivu modu. 

Uz odlična kritička, poduzetnička, marketinška te orginalna rješenja svih sudionika, na županijskom natjecanju abecednim redom predstavljati će nas Marija Oroz 3.d, Nya špoljarić 1.a,  Una Zrinjan 3.a razreda.

Pročitajte još

Skip to content