preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2014.

Ukupno: 394537
Danas: 9
Za knjigoljupce

 


Dizajn za knjigoljupce

Knjigoljupci su poznati po tome što stalno imaju problema s policama. No, ako doista volite knjige, ima još puno raznih dizajnerskih rješenja kojima možete istaknuti svoju ljubav. Želite li se odmarati u naslonjaču u obliku knjige, podmetnuvši pod leđa jastuk koji svima objavljuje vašu ljubav prema čitanju, dok vam s police svijetli knjiga-lampa, a uz to piti čaj iz pisaćeg stroja i ogledati se u knjiškom zrcalu birajući knjige s nevidljivog držača, sve to možete učiniti s ovim zanimljivim dizajnersko-knjiškim rješenjima. Uživajte u glaeriji deset stvari koje će razveseliti svakog knjigoljupca!

  mag. Milan Josić, 26.9.2013.


          Najbolje knjige je najpotpuniji hrvatski portal za knjigoljupce. Na portalu možete pronaći najnovije novosti o knjigama, piscima i izdavaštvu, objavljuju se recenzije i top-liste. Čitateljima je omogućena registracija  nakon koje mogu ocjenjivati, preporučivati i razgovarati o knjigama. Na portalu postoji još i rubrika Zabava, u kojoj su citati te forum na kojem posjetitelji mogu raspravljati o čemu god žele. Također, portal ima i svoju Facebook stranicu, koja je dosegla više od 30.000 članova.

 


     Booksa.hr je internetski portal istoimenog zagrebačkog književnog kluba Booksa. Portal nudi vijesti o knjigama, izdavaštvu, piscima. Naravno, tu su recenzije, kritike i top-liste najčitanijih knjiga prema područjima. Na portalu možete saznati sve o događanjima u samom klubu Booksa kao i o kulturnim događanjima u gradu Zagrebu. Iznimino zanimljiva je rubrika Zadaćnica u kojoj čitatelji mogu slati svoje priče na zadanu temu, a najkvalitetnije se objavljuju na portalu.


Goodreads je društvena mreža namijenjena svima koji vole čitati, pisati, razgovarati o omiljenim knjigama i autorima te razmjenjivati mišljenja i preporuke o knjigama. Goodreads vam omogućava da kreirate vlastiti profil koji uz osnovne podatke (ime/nadimak, mjesto, datum rođenja, hobiji, interesi) i sliku uključuje i vaše literarne preference: omiljeni autori i teme o kojima čitate, vrsta štiva iliti žanrovi itd. Od korisnika se očeku je da marljivo bilježe što sve trenutno čitaju (currently reading), što u bližoj ili daljnjoj budućnosti planiraju pročitati (to read) a što su već odavno apsolvirali (read). Glavna atrakcija je svakako mogućnost kreiranje vlastitih virtualnih polica za knjige. Sami određujete njihov broj i naslov, pa tako možete organizirati svoju virtualnu biblioteku prema žanru, autoru, preferenci, nacionalnoj književnosti, književnom razdoblju ili nekim drugim osobnim kriterijima. Uz uređivanje polica, profil na Goodreads-u uglavnom nudi iste opcije kao i onaj na facebooku: foto album, bazu prijatelja, najave događaja, lajkanje omiljenih autora, knjiga ili citata itd.


Medijsko razdoblje sa sobom neprestano nosi otvaranje novih društvenih mreža, jednostavnog naziva, blog platforma  booklikes.com/, prava je poslastica za ljubitelje knjiga željne novih književnih informacija. BookLikes nudi jednostavnu opciju registracije, moguću i preko Facebooka. Kada se osoba ulogira, dobiva opcije izrade vlastitog profila, pisanja književnih blogova, pretraživanja, postavljanja najdražih knjiga na policu u arhivu, pozivanje prijatelja da se pridruže itd. Sve književne recenzije lako je dijeliti s drugima, a ulogirani korisnici mogu pretraživati naslove književnih ostvarenja iz cijelog svijeta. Dosada su u bazi podataka prikupljena djela iz Austrije, Kanade, Kine, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Poljske, Španjolske, Švedske, SAD – a i Ujedinjenog Kraljevstva. BookLikes predstavlja novitet u moru društvenih mreža koje povezuju najudaljenije dijelove svijeta i nudi zanimljive mogućnosti razmjene knjiga, pisanih osvrta i razmišljanja o književnom svijetu. Kada vam ponestane inspiracije i čini se da ste apsolutno sve knjige u knjižnici već pročitali, možda baš na BookLikesu pronađete neki novi naslov samo za sebe.


LibraryThing je uz Goodreads, Shelfari i Anobii vrsta društvene mreže putem koje se ljubitelji knjiga povezuju s istomišljenicima u cijelom svijetu. Korisnici stvaraju virtualni katalog knjiga koje su pročitali ili posjeduju, a jedina zamjerka je što se 200 naslova može unijeti besplatno, a kasnije se plaća naknada od 10 dolara godišnje ili 25 dolara doživotno.


Shelfari je još jedna društvena mreža namijenjena svim ljubiteljima knjige. Korisnici imaju mogućnost stvaranja virtualnih polica knjiga koje posjeduju ili koje su pročitali. Knjige na policama se mogu slagati prema autoru, naslovu, razdoblju i sl. Osim stvaranja polica, korisnici mogu pisati recenzije i ocjene pročitanog,  stvarati grupe ili se učlanjivati u grupe u kojima se razgovara i raspravlja o knjigama ili nekim drugim temama.


  aNnobii je društvena mreža koja nudi svojim korisnicima katalogiziranje vlastitih knjiga na virtualne police, pronalaženje zanimljivih naslova te dijeljenje vlastite zbirke s drugim korisnicima.

 

 


 

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događajiNovinarski portal škole


 


Tražilica


preskoči na navigaciju